17 مهرماه در گذر تاریخ

17 مهرماه در گذر تاریخ

17 مهر 1341      

مراجع تقلید در تلگرافی به شاه خواستار لغو لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی شدند. (روزشمار تاریخ ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی، نشر گفتار، ص 145)

         

17 مهر 1341      

امام خمینی با ارسال تلگرامی برای شاه، موضوع حذف اسلام از قسم رأی‌دهندگان و منتخبین مندرج در قانون انجمن‌های ایالتی و ولایتی را مورد انتقاد قرار دادند و خواستار حذف مطالب ضددین و ضد مذهب رسمی کشور شدند. این نامه را آقای صادق خلخالی از قم به تهران آورد. (هدایت‌الله بهبودی، الف‌لام خمینی، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، ص 203)                            

 

17 مهر 1341      

از سوی امام خمینی، نامه‌های روشنگرانه و افشاگرانه‌ای راجع به لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی برای علمای شهرهای مختلف ارسال شد. افرادی که این نامه‌ها برای آنها ارسال شد عبارت بودند از: آیات عظام هادی میلانی، حسن قمی، حاج‌میرزا کفایی، شیخ مجتبی قزوینی، سیدحسن تهامی، حسین آیتی کفعمی (زاهدان)، آقا‌بزرگ شاهرودی، علامه سمنانی، نجات (سمنان)، جلیلی کرمانشاهی (کرمانشاه). (روزشمار 15 خرداد، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، ص 95)

         

17 مهر 1343      

حجت‌الاسلام محمدابراهیم آیتی، نویسنده و مورخ شیعه، فارغ‌التحصیل دروس حوزوی و دارای مدرک دکترای فلسفه اسلامی از دانشگاه تهران، بر اثر تصادف رانندگی، درگذشت. پیکر وی پس از تشییعی با‌شکوه در قم، به دستور آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی در قبرستان ابوحسین به خاک سپرده شد. کتاب «تاریخ پیامبر» که یکی از آثار اوست، برگزیده اولین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد. (ویکی‌شیعه)             

 

17 مهر 1346      

امام خمینی هدف از حمله به مدرسه فیضیه را نابود کردن روحانیت و اسلام از راه وابسته کردن ایران به آمریکا دانست. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 96)

         

17 مهر 1346      

در اعتراض به بسته شدن مدرسه فیضیه قم،‌ امروز منازل آیات عظام، خویی و شاهرودی در نجف، شاهد تجمع طلاب حوزه علمیه این شهر بود. (هفت‌هزار روز تاریخ ایران و انقلاب اسلامی، بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی، صص 309-310)                       

 

17 مهر 1356      

به مناسبت شهادت امام صادق(ع) مراسمی با حضور علما و اساتید حوزه علمیه قم در این حوزه برگزار شد. در این مراسم، آیت‌الله دکتر محمد مفتح به سخنرانی پرداخت. عده‌ای از شرکت‌کنندگان در این مراسم، توسط ساواک دستگیر شدند و دکتر مفتح هم در قم، ممنوع‌الحضور شد. (روزشمار انقلاب اسلامی، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، مدخل 17 مهر 1356)

         

17 مهر 1357      

اعلامیه 43 نفر از علما و مدرسین حوزه علمیه قم، به مناسبت چهلم شهدای 17 شهریور و سالگرد وفات مشکوک فرزند امام خمینی صادر شد. (سیدمحسن صالح، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ج 1 (فعالیت‌‎ها)، تهران، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 539)

 

17 مهر 1357      

جمعی از استادان حوزه علمیه قم در محکومیت اقدام رژیم عراق به علت اخراج امام خمینی از آن کشور بیانیه‌ای صادر کردند. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، صص 208-209)                                                        

 

17 مهر 1357      

فضلا و علمای حوزه علمیه نجف در پیامی به امام خمینی(ره) اظهار کردند: برای ما، جدایی و محرومیت از افاضات عالیه و رهبری‌های حکیمانه و خردمندانه آن حضرت، دردناک‌ترین مصیبت و خسارتی جبران‌ناپذیر است. (روزشمار تاریخ ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی، نشر گفتار، ص 367)

         

17 مهر 1357      

علمای حوزه علمیه نجف، خطاب به ژیسکاردستن، رئیس‌جمهور فرانسه، پیامی فرستادند و از ایشان خواستند که از هیچ کوششی برای حفظ و حراست از جان امام خمینی دریغ نورزد. (روزشمار تاریخ ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی، نشر گفتار، ص 367)

         

17 مهر 1357      

حوزه علمیه قم با انتشار بیانیه‌ای، روز یکشنبه مصادف با 24 مهر را به مناسبت چهلمین روز شهدای قیام خونین 17 شهریور تهران، روز تعطیل عمومی اعلام کرد. (سیدمحسن صالح، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ج 4 (بیانیه‌ها)، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 213)

 

17 مهر 1399      

ابراهیم علیپور، رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، پس از دو هفته بستری بودن، به علت ابتلا به بیماری کرونا، دار فانی را وداع گفت. (باشگاه خبرنگاران جوان)                   

 


شهید آیت‌الله دکتر محمد مفتح، در حاشیه اقامه نماز جماعت، در پی یکی از راه‌پیمایی‌های انقلاب اسلامی در تهران (سال 1357)

روزشمار 17 مهر حوزه علمیه روحانیت
هم‌رسانی

مطالب مرتبط
نظر شما