سفارش کردند که تابلویی برای دفتر نصب نکنیم
گفتوگویی با حجتالاسلام محمدرضا باباخانی، مسئول دفتر آیتاللهالعظمی سید موسی شبیری زنجانی

حجت الاسلام محمد رضا باباخانی مسئول دفتر آیت الله العظمی آقا موسی شبیری زنجانی، در گفت و گو با نشریه حریم امام با اشاره به فعالیتهای دفتر این مرجع عالیقدر، از خصوصیات اخلاقی ایشان سخن به میان آورد. بخشهای مهمی از این گفتگو را در ادامه میخوانید:
* مرحوم آیتالله سید احمد زنجانی از جمله علمای مطرح و بنام زنجان میباشد و جایگاه بسیار ویژهای در زنجان و شهرهای ترکزبان مانند تبریز دارد. البته آیتالله شبیری زنجانی، فرزند ایشان در قم متولد شدهاند. خانواده آیتالله زنجانی به علم و اخلاق مشهور هستند. تواضع حضرت آیتالله شبیری زنجانی تأییدی است بر این مسئله. معمولاً از همه مراجع تقلید دیگر راحتتر میتوان با ایشان ارتباط برقرار کرد. شاید الان در این شرایط سنی نتوانند پیادهروی کنند؛ اما تا قبل از این، مردم ایشان را وقتی میدیدند راحت میتوانستند ارتباط بگیرند و سؤالات خود را بپرسند. همه اینها نشان از تواضع مرحوم والدشان است. ایشان به مرحوم آیتالله سید احمد زنجانی، علاوه بر اینکه پدرشان است، احترام ویژهای قائل هستند. یکبار در مراسم عمامهگذاری پشت تریبون بودم و گفتم فلان طلبه به دست آیتالله العظمی شبیری زنجانی ملبس میشود. حضرت آقا مرا صدا زدند و فرمودند: «به من نگویید آیتالله العظمی. من در حد پدرم و بسیار از علمای بزرگ گذشته نیستم.» اینها تواضع ایشان را نشان میدهد. این خانواده در زنجان به عنوان شخصیتهای مردمی شناخته میشوند و گرهای از مشکلات مردم را حل میکردند. مردم به این خاندان مراجعه میکردند و مشکلاتشان را در میان میگذاشتند.
جلسات حضرت آقا آزاد است و طلبه های درس خارج و حتی طلبههای پایه اول به دفتر ایشان میآیند و درسشان را گوش میدهند. ایشان تواضع زیادی دارند. گاهی دیده میشود که طلبه سال اول سؤالاتی خارج از موضوع از حضرت آقا میپرسد و ایشان به خوبی گوش میدهند و پاسخ میگویند. گاهی بعضی از طلبههای درس خارج از این سؤالات خارج از بحث طلبههای پایه اول ناراحت میشوند. با این حال حضرت آقا مانع ورودشان نمیشوند و میگذارند هر کسی هر سؤالی که دارد بپرسد. من میدیدم که بعضی از اساتید میگفتند که با این وضع ما به جلسات درس نمیآییم. ما هم این انتقادات را به حضرت آقا منتقل کردیم. ایشان فرمودند که همه باید بیایند. البته کسی که تمایلی به شرکت در درس نداشته باشد، ارتباط به ما ندارد. از نظر ما هر کسی میتواند در جلسات شرکت کند و مانعی برای کسی ایجاد نشود.
* (ایشان شخصیتی محبوب العام است. علت این همه محبوبیت را چه میدانید؟) به نظرم همه اینها ناشی از خداباوری و ایمان راسخ به مبدأ و معاد است. هر کسی به آخرت باور عمیقی داشته باشد، رفتار و گفتار و روحیاتش با کسی که اعتنایی به آخرت نداشته باشد، قطعاً فرق دارد. عموم کسانی که به دفتر آقا میآیند مشتاق هستند که ایشان را از نزدیک ببیند. معنویتی در شخصیت ایشان هست، که دیگران را به خود جذب میکند و این معنویت به نظرم لطف الهی است. هر کسی که باور و اعتقاد قلبی مانند آقا داشته باشد، همین جذابیت را میان خلق الله پیدا میکند.
هیچگونه تکبری و بخلی در وجود ایشان دیده نمیشود. با مردم ارتباطات خیلی خوبی برقرار میکنند و خود را پشت پرده و حجاب قرار نمیدهند.
بنده سالهاست که در خدمت حضرت آقا هستم و واقعاً در طول این مدت تأثیر فراوانی از حضور و دیدارشان گرفتهام.
* (فعالیتهای روزمره آیت الله شبیری زنجانی): عمده فعالیتهای روزمره آیت الله العظمی شبیری زنجانی مطالعه است. ایشان بعد از نماز مغرب و عشاء به منزل تشریف میبرند و تا هنگام صرف شام، مطالعه میکنند. بعد از صرف شام، مجدداً تا ساعت 12 شب مطالعه و بعد استراحت میکنند. قبل از نماز صبح بیدار میشوند و نوافل را میخوانند. صبحها برای نماز دوم جماعت به حرم حضرت معصومه سلامالله علیها میروند. بعد از حرم مجدداً به منزل برمیگردند و مشغول مطالعه میشوند. شاید در طول شبانهروز پنج ساعت استراحت کنند. سال قبل ظهرها برای درس به دفتر میآمدند و بعد از آن جلسهای میان برخی علما و ایشان برقرار میشد. این جلسات تاکنون هم ادامه دارد و کاملاً هم به حضور در این جلسات مقید هستند. بعد از جلسه برای نماز ظهر و عصر به مدرسه فیضیه میروند. نماز ظهر و عصر را با تمام مستحباتش میخوانند. پس از آن به منزل میروند و استراحت میکنند و بعد از ظهر به دفتر برای جلسه عموم میآیند. مردم و طلبهها میتواند ایشان را بعد از ظهرها از نزدیک ببیند. نزدیک اذان مغرب و عشاء مجدداً برای نماز آماده میشوند و میروند. این برنامه روزانه ایشان سالهاست که ادامه دارد.
* (علمای حاضر در جلسات علما با حضور ایشان): از جمله افراد مطرح در این جلسات میتوان از آیتالله خرازی، آیتالله استادی، آقای میرمحمدی (داماد حضرت آقا) و آیتالله سید علی محقق داماد نام برد. گاهی استفتائات خاصی در این جلسات مطرح میشوند و حضرت آقا آنها را بیان میکنند. اما اغلب موضوع جلسات بحثهای علمی و فقهی و اصولی است که هر روز برگزار میشود. معمولاً اغلب این افراد در جلسات حضور مییابند. سابقاً افرادی دیگری هم میآمدند که به رحمت خدا رفتند؛ مانند آیتالله روحانی، آیتالله میانجی، آیتالله طاهری خرمآبادی و… . سالها قبلتر این جلسات در منزل ایشان برگزار میشد و بعد به دفتر منتقل شد. در واقع وقتی حضرت آقا مقام مرجعیت را قبول کردند، دفتری را برای همین امور افتتاح کردند.
* آقا سفارش کرده که ما هیچ وقت دفتر و خود ایشان را در رسانهها تبلیغ نکنیم و از این امور پرهیز داشته باشیم. حتی برای دادن رساله سابقاً هزینه آن را میگرفتیم. هیچ شهرستانی دفتر تأسیس کردیم و همه اینها نشان میدهد که ما قصد تبلیغ برای داشتن مقلد هر چه بیشتر آقا را نداریم. ارتباط ما با خارج از کشور یا باقی شهرستانها فقط از طریق سایت است. مقلدان هم از طریق نامهنگاری و سایت میتوانند با دفتر ارتباط برقرار کنند و سؤالات خود را مطرح نمایند. سایت به دو زبان فعالیت دارد: فارسی و عربی.
مجلهی حریم امام
سید موسی شبیری زنجانی
همرسانی






مطالب مرتبط
جدیدترین مطالب
15 دیماه در گذر تاریخ

نظر شما