20 شهریورماه در گذر تاریخ

20 شهریور 1286
آخرین شماره روزنامه شیخفضلالله نوری منتشر شد. (ستار شهوازی، بازخوانی روزنامه شیخفضلالله نوری، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، ص 266)
20 شهریور 1306
علمای اصفهان، به رهبری آیتالله نورالله نجفیاصفهانی، در اعتراض به قانون نظام اجباری، به قم مهاجرت کردند و در آنجا آیتالله شیخعبدالکریم حائرییزدی، زعیم حوزه علمیه قم، از آنها استقبال کرد. پس از استقرار آنان، علمای بزرگ شهرستانهای دیگر نیز بهتدریج در قم به مهاجران پیوستند. (روحالله حسینیان، چهارده قرن تلاش شیعه برای ماندن، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 383)
20 شهریور 1326
سیداحمد بهبهانی، فرزند آیتالله سیدعبدالله بهبهانی، دانشآموخته حوزه علمیه نجف و نماینده نُه دوره مجلس شورای ملی، دار فانی را وداع گفت. (روزشمار تاریخ ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی، نشر گفتار، ص 409)
20 شهریور 1351
امام خمینی با صدور اعلامیهای، ضمن افشاگری جنایات رژیم پهلوی، طلاب حوزه علمیه قم را که از چندی پیش به سربازخانهها اعزام شده بودند، به صبر و فراگیری فنون نظامی فراخواند. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 114)
20 شهریور 1357
آیات عظام: گلپایگانی، مرعشی و شریعتمداری، به مناسبت هفتمین روز شهدای 17 شهریور تهران، اعلامیهای منتشر کردند. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 200)
20 شهریور 1360
آیتالله سیداسدالله مدنی، امامجمعه تبریز و دانشآموخته حوزههای علمیه قم و نجف و عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، حین اقامه نماز جمعه، توسط یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ترور شد و به شهادت رسید.
20 شهریور 1371
حجتالاسلام سیدجمالالدین دینپرور، مدرس حوزه علمیه قم و مسئول بنیاد نهجالبلاغه، اعلام کرد به منظور آموزش مفاهیم الهی و انسانساز نهجالبلاغه، این کتاب به بیست زبان خارجی، ترجمه و فعلا به ده زبان، چاپ و منتشر شده است.
20 شهریور 1380
آیتالله سیدعباس خاتمیزدی، دانشآموخته حوزه علمیه قم، دار فانی را وداع گفت. وی از زمان حضور امامخمینی (ره) در نجف، از نزدیکان و یکی از چهار وصی او بود. خاتمیزدی پس از انقلاب اسلامی، عضویت در شورای استفتای امام خمینی و نمایندگی او در حج را برعهده داشت. تألیف بیش از بیست اثر علمی و فقهی ازجمله تقریرات درس آیتالله سیدابوالقاسم خویی و امام خمینی از آثار اوست. مزار ایشان در حرم حضرت معصومه است. (ویکیشیعه)
20 شهریور 1392
عبدالمحمد آیتی، مترجم قرآن، ادیب، مصحح، پژوهشگر و دانشآموخته حوزه علمیه قم، دار فانی را وداع گفت. او آثار متعددی را از زبانهای مختلف، خصوصا زبان عربی به فارسی، ترجمه کرده که از مشهورترین آنها میتوان به مجموعه پنج جلدی تاریخ ابنخلدون و نیز معلقات سبع اشاره کرد. آیتی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان بود. او همچنین ترجمهای از صحیفه سجادیه در اختیار جامعه فارسیزبانان قرار داد. (ویکیشیعه)
روزشمار 20 شهریور حوزه علمیه روحانیت
همرسانی






مطالب مرتبط
جدیدترین مطالب
15 دیماه در گذر تاریخ

نظر شما