بعضیها تهمتهای عجیبی به آیتالله روحانی زدند
روابط امام خمینی و آیتالله سید محمد روحانی از نگاه آیتالله نصرالله شاهآبادی

به یاد دارم مرحوم امام میخواستند به بازدید مرحوم آیت الله سید محمد روحانی بروند. از طرف امام به آیتالله روحانی اطلاع دادند، ایشان گرفتار بود مانند ماجرای بازدید امام از خود من، لذا خواستند ملاقات در روز دیگری باشد. بعضی به همین بهانه شایعه کردند که آقای روحانی نمیخواستند امام را راه بدهند و ایشان را رد کردند. بعد از گذشت مدتی، مرحوم آیت الله سید موسی مازندرانی -شوهر همشیره آقای روحانی- به نجف آمد و به منزل وی وارد شد، من نزد امام رفتم و عرض کردم آقا الان یک تیر و دو نشان است؛ هم بازدید از آقای روحانی حساب می شود و هم دیدار با آقای مازندرانی است. ایشان هم پذیرفتند و تشریف آوردند من هم همراه من هم امام بودم بیرونی منزل آقای روحانی حدوداً ۲۰ تا پله داشت هم آقای روحانی و هم آقای مازندرانی هر دو تا درب خانه به استقبال مرحوم امام آمدند. سپس امام بالا آمدند و در بیرونی نشستند و گفتگوهای دوستانه و خوبی مطرح شد. هنگام بازگشت، هر دو بزرگوار به همراه حاضران مجلس، امام را تا درب خانه بدرقه کردند ولی باز بعضی از خناسان و نفوس غیر طیبه از اختلاف افکنی دست بر نداشتند و سعی داشتند میان امام و مراجع اختلاف ایجاد کنند. البته همواره فراست امام مانع این دسیسه بود و تا وقتی که من در نجف بودم اینگونه نشد اما متاسفانه بعد از آنکه به ایران آمدم شنیدم بعضی ها تهمت های عجیبی به آیت الله روحانی زدند. این تهمت ها دروغ محض بود و نویسنده و جعل کننده این تهمت ها را می شناختم...
وقتی آیت الله روحانی به ایران آمد و هنوز زمان شاه بود، وی در قم ساکن شد و درس شروع کرد. برخی سر و صدا راه انداختند که وی ضد انقلاب است. مرحوم آقا شهاب اشراقی به من گفت طلبه هایی که در قم به درس ایشان می رفتند، به من گفتند: باید آقا سید محمد را در قم نگه داشت، چون درس ایشان خیلی مفید است اما در عین حال با ایشان مخالفت هم می کنیم. به آنها گفتم: ایشان به شما درس میدهند، آن وقت شما حق مدرّس را این گونه ادا می کنید. آنها گفتند: حرف حساب می زنید. به درس ایشان می رویم ولی کاری به کار ایشان نداریم، نه تبلیغ شان و نه تخریب شان می کنیم.
بعد از انقلاب هم وقتی خواستند علیه وی موضع بگیرند و مخالفت کنند، مرحوم امام جلوی آنها ایستاد. خود آقای روحانی برای من نقل کرد که حاج احمد آقا خمینی از طرف مرحوم امام به پیغام داد، شما درستان را بگویید. هیچ کس هم حق ندارد به شما آسیبی برساند. از این رو آیتالله روحانی مشغول تدریس شدند.
کتاب حدیث سرو؛ ص۴۶۵-۴۶۶
سید محمد روحانی امام خمینی نصرالله شاهآبادی
همرسانی






مطالب مرتبط
- روایت امام از بی رغبتی حاج شیخ به ریاست بر حوزه
- تفاوت ویژگیهای درس آیتالله سیدمحمد داماد و امام خمینی
- مروری بر خاطرات آیتالله شیخ نصرالله شاهآبادی
- مروری بر کتاب خاطرات سید محمود دعایی
- ناگفتههای آیت الله گلپایگانی از تاریخ حوزه علمیه قم
- امام گفت: از آقای بروجردی تقلید کنید
- امام خمینی: امروز عملکرد ما را پای اسلام حساب می کنند
- ساواک: عموم علما و مدرسین، مخالف کمونیسم هستند ولی به دستگاه حاکمه کشور هم اعتقادی ندارند
جدیدترین مطالب
15 دیماه در گذر تاریخ

نظر شما