20 اردیبهشت‌ماه در گذر تاریخ

20 اردیبهشت‌ماه در گذر تاریخ

20 اردیبهشت 1333            

عده‌ای از علما و روحانیان در ملاقات با شاه، خواستار مبارزه با بهائیان شدند. (روزشمار تاریخ ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی،‌ نشر گفتار، ص 52)

20 اردیبهشت 1344            

حجت‌الاسلام ربانی املشی، پس از حدود چهار ماه، از زندان آزاد شدند. (جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ج 1 (فعالیت‌ها)، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 203)

20 اردیبهشت 1350            

اعلامیه روحانیان مترقی حوزه علمیه قم درباره تحریم برگزاری جشن‌های 2500ساله شاهنشاهی صادر شد. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 109)

20 اردیبهشت 1352            

مسجد جاوید، با برپایی نماز جماعت، توسط آیت‌الله محمد مفتح و با سخنرانی شیخ فضل‌الله محلاتی، گشایش یافت. (شرح اسم، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، ص 514)

سخنرانی شهید آیت‌الله دکتر محمد مفتح در دانشکده الهیات دانشگاه تهران در روزهای اوج‌گیری انقلاب اسلامی (سال 1357)

سخنرانی شهید آیت‌الله دکتر محمد مفتح در دانشکده الهیات دانشگاه تهران در روزهای اوج‌گیری انقلاب اسلامی (سال 1357)

20 اردیبهشت 1357

امروز، منازل بعضی مراجع تقلید قم، مورد حمله مأموران رژیم پهلوی قرار گرفت. در اعتراض به این حملات، نماز جماعت در مساجد چند شهر، تعطیل شد. (روزشمار انقلاب اسلامی، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، ص 299)

20 اردیبهشت 1357            

امروز در تظاهرات گسترده شهر قم، مأموران رژیم 130 نفر از مردم و روحانیان را بازداشت کردند. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 174)

20 اردیبهشت 1396            

آیت‌الله نوری همدانی، از استادان حوزه علمیه قم، طی سخنانی در مسجد اعظم قم، اظهار کردند: حوزه علمیه نمی‌تواند در برابر سند 2030 ساکت باشد. ما براساس فرهنگ اسلام و قرآن، تعلیم و تربیت می‌کنیم.... کار ما فقط درس خواندن نیست. ما باید به امور دنیا آشنا باشیم و بدانیم چه می‌گذرد. غربی‌ها با فرهنگ اسلام مخالف هستند، باید در برابر این امور، بیدار و هوشیار باشیم. (باشگاه خبرنگاران جوان)

20 اردیبهشت 1397            

آیت‌الله یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در آغاز درس خارج فقه خود در سخنانی با اشاره به سیر تاریخی نهضت اسلامی و پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357، اظهار کرد: متأسفانه برخی با لباس روحانیت می‌گویند که حوزه‌های علمیه باید به شرایط قبل از انقلاب برگردند. توجیهشان این است که حوزه علمیه نباید به حکومت وابسته باشد، اما مگر ما طرفدار وابستگی حوزه به حکومت هستیم. حرف ما این است که باید از این حکومت الهی و مردمی که برای احیای احکام و سنّت‌های اسلامی و برای استقلال و آزادی برپا شده است، تمام‌قد حمایت کنیم. (باشگاه خبرنگاران جوان)


هم‌رسانی

مطالب مرتبط
نظر شما