تعبیر عجیب آيت‌الله شيخ محمدعلى اراكى درباره امام خمینی

تعبیر عجیب آيت‌الله شيخ محمدعلى اراكى درباره امام خمینی

آيت‌الله شيخ محمدعلى اراكى در سال 1312 ق. در اراك متولد شد و تا 1340 ق. در آن شهر از محضراساتيد بزرگوارى مانند مرحوم سلطان‌العلما كسب دانش نمود تا اينكه در سال 1340 ق. به هنگام عزيمت آيت‌آلله شيخ عبدالكريم حائرى به قم مهاجرت نمود و ملازم و همراه ايشان بودند از محضر اساتيد و بزرگان درحوزه قم از جمله مرحوم آيت‌الله حاج شيخ عبدالكريم حائرى و مرحوم آيت‌الله سيدمحمدتقى خوانساری بهره‌مند گرديد. ايشان در طول دوران تحصيل در قم با حضرت امام بسيار مأنوس بوده و در قبل و بعد از انقلاب نيز همواره از ياوران انقلابيون بود، و بعد از تبعيد امام در نجف با ايشان ملاقات كرد. اقامه نماز جمعه دردوران رژيم ستم شاهى از اقدامات سياسى برجسته ايشان است. آيت‌الله اراكى پس از عمری تلاش توأم با وارستگى و قداست در هشتم آذر 1373 مطابق با  25جمادى الثانى 1415، روحش به عالم ملكوت پرواز كرد.

آيت‌الله شيخ‌مرتضى بنى‌فضل با اشاره به علاقه آيت‌الله شيخ محمدعلى اراكى نشبت به امام خمینی می گوید: آيت‌الله اراكى نسبت به حضرت امام علاقه و اخلاص عجيبى داشت. يك وقت در زمان حيات حضرت امام، به خاطر كسالتى در تهران بسترى شده بود، چون از بيمارستان مرخص گرديد فرموده بود: مى‌خواهم به خدمت حضرت امام برسم. به ايشان گفته بودند: آقا با اين وضع كه داريد، حضرت امام راضى به زحمت شما نمى‌شود. ايشان اصرار كرده بود كه نه بايد بروم. بالاخره اطرافيان نتوانسته بودند آقاى اراكى را قانع كنند، موضوع را به حضرت امام اطلاع داده بودند و ايشان هم خوشحال شده بودند. جالب اين كه حضرت امام هم نسبت به آقاى اراكى احترام خاصى قائل بودند، ايشان هر وقت مى‌خواست بعضى از مطالب مرحوم آيت‌الله العظمى حائرى يزدى را كه استحضار نداشتند ببينند و از آن مطلع شوند به آقاى اراكى مراجعه مى‌كردند. بارها اين اتفاق افتاده بود. آقاى اراكى هم كاملا به مبانى مرحوم حائرى حضور ذهن داشت و همه را از حفظ مى‌گفت. يك بار قبلا هم گفتم ايشان در ميان اعاظم حوزه به عنوان «صندوق علوم آيت‌الله حائرى» معروف بود.

بالاخره، وقتى آقاى اراكى جهت ديدار با امام وارد محوطه جماران مى‌شود امام نيز به احترام ايشان از اتاق بيرون مى‌آيند و چند قدمى به استقبال ايشان مى‌روند. آقاى اراكى وقتى از دور امام را مى‌بيند، همانجا مى‌ايستد و با عبارت «السلام عليك يابن رسول الله» به امام سلام و اظهار ارادت و ادب مى‌كند و اين از شخصيتى مثل ايشان خيلى مهم است.

يادم هست يك وقتى هم كه از آقاى اراكى درباره حضرت امام پرسيده بودند كه نظرتان در مورد ايشان چيست؟ فرموده بود: ايشان مؤيد من جانب الله است و سه بار اين جمله را تكرار نموده و بعد اضافه كرده بود كه اگر ايشان روز عاشورا در كربلا بود مسلمآ در رديف شهدا قرار مى‌گرفت.

منبع: کتاب خاطرات آيت‌الله شيخ‌مرتضى بنى‌فضل؛ مرکز اسناد انقلاب اسلامی


هم‌رسانی

مطالب مرتبط
نظر شما