23 مهرماه در گذر تاریخ

23 مهر 1300
آیتالله سیدحسن مدرس، دانشآموخته حوزههای علمیه نجف و اصفهان، در نامهای خطاب به امیر اعلم، وزیر معارف و اوقاف، نسبت به مندرجات انحرافی مجله «جهان زنان» اعتراض کرد. (سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، آرشیو روزشمار)
23 مهر 1302
آیتالله سیدمهدی خالصیزاده، دانشآموخته حوزه علمیه نجف و بانی تأسیس حوزه علمیه کاظمین که در ایران ساکن است، به مردم ایران توصیه کرد فرزندان خود را از مدرسه آمریکاییها خارج کنند؛ زیرا آمریکاییها تلاش دارند با تبلیغات ضد اسلامی، مسلمانان را از دین خارج کنند. (روزشمار تاریخ معاصر ایران، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ص 376)
23 مهر 1341
شش روز پس از صدور نامه علما و مراجع قم خطاب به شاه و درخواست از او برای اصلاح لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، محمدرضا پهلوی، امروز در تلگرامهای جداگانهای خطاب به آیات عظام: امامخمینی، سیدمحمدرضا گلپایگانی، سیدشهابالدین مرعشی نجفی و سیدکاظم شریعتمداری به آنها پاسخ داد. در این پاسخها، که مانند هم بودند، شاه حاضر نشده بود این علما را آیتالله خطاب کند و آنها را با عنوان حجتالاسلام خطاب کرده بود. (روزشمار 15 خرداد، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، ص 115؛ روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 36)
23 مهر 1343
دو روز پس از تصویب لایحه کاپیتولاسیون در مجلس شورای ملی، رژیم شاه، مأموری به نام حسن مستوفی را نزد امام خمینی فرستاد تا ایشان را از موضعگیری علیه آمریکا بر حذر دارد که امام او را نپذیرفت و در نتیجه، وی با حجتالاسلام مصطفی خمینی، فرزند امام، دیدار کرد. فرزند امام، خطاب به فرستاده رژیم پهلوی اظهار کرد: ایشان (امام) هرجور صلاح بدانند واکنش نشان خواهند داد و فرستادن نماینده از طرف حکومت، تأثیری در تصمیم ایشان ندارد. (روزشمار 15 خرداد، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، ص 151)
23 مهر 1344
امام خمینی و همراهان ایشان، که روز 13 مهر از ترکیه وارد بغداد و روز 16 مهر وارد کربلا شده بودند، امروز با بدرقه گروهی از علما، از کربلا وارد نجف شدند. طلاب علوم دینی ایرانی مقیم عراق با دهها خودرو و اتوبوس، خود را به نجف رسانده بودند تا با امام ملاقات کنند. (هدایتالله بهبودی، الفلامخمینی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، صص 511-512)
23 مهر 1356
روزنامهها، امروز خبر رحلت حجتالاسلام حاجسیدمحمدحسین احمدیطباطبائی بروجردی، فرزند ارشد مرحوم آیتاللهالعظمی بروجردی، را منتشر کردند. وی در پنجاهسالگی بر اثر بیماری قلبی، دار فانی را وداع گفت. مراسم تشییع ایشان با حضور انبوه علما، روحانیان و مردم قم در این شهر برپا شد. (روزشمار انقلاب اسلامی، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی)
23 مهر 1357
مراجع تقلید و آیات عظام، روز 24 مهر را برای بزرگداشت چهلمین روز شهدای 17 شهریور، تعطیل و عزای عمومی اعلام کردند. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 210)
23 مهر 1357
آیتالله نورالدین اشنی، دانشآموخته حوزههای علمیه قم و اصفهان، از استادان حوزه علمیه اصفهان و امام جماعت مسجد سید اصفهان، دار فانی را وداع گفت. وی از شاگردان آیتالله عبدالکریم حائری یزدی (مؤسس حوزه علمیه قم) بود. (ویکیشیعه)
23 مهر 1361
چهارمین شهید محراب آیتالله اشرفی اصفهانی به شهادت رسیدند. (یاد ایام، رویدادهای شمسی، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، ص 262)
23 مهر 1371
آیتالله سیدمصطفی صفایی خوانساری، استاد برجسته حوزه علمیه قم که از سوی نوزده تن از مراجع عظام، اجازه اجتهاد داشت، در نودسالگی، چشم از جهان فروبست. پیکر وی در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد. (روزشمار تاریخ، مرکز پژوهشهای اسلامی صداوسیما)
23 مهر 1379
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتشار بیانیهای خطاب به علما، روشنفکران و اندیشمندان سراسر جهان، آنان را به حمایت از انتفاضه ملت فلسطین و محکوم کردن جنایات صهیونیستها فرا خواند. (سیدمحسن صالح، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ج 8 (بیانیهها)، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 142)
روزشمار 23 مهر حوزه علمیه روحانیت
همرسانی






مطالب مرتبط
جدیدترین مطالب
15 دیماه در گذر تاریخ

نظر شما